• Naponta 2,3 tonna alapanyagot és készételt mozgatunk meg kézi munkaerővel
  • Naponta 17000 W elektromos energiát használunk fel
  • Minden nap hajnalban, 4h 30-kor indul a főzés
  • Naponta 85 m3 földgázt használunk fel
  • Minden nap több mint 1800 oldalnyi törvénynek, szabálynak, rendeletnek és szabványnak kell megfelelnünk
  • Naponta 360 km teszünk meg kiszállító autóinkkal
  • Mindehhez több mint 40 kollégánk  320 órában kifejtett áldozatos munkája párosul nap mint nap, azért …

Mindezt olymódon kell tennünk, hogy a raktározástól a fogyasztóig elkövethető 240 hiba egyike se következzen be!


Büszkék vagyunk

Meglepődtünk, de egyben nagyon megtisztelőnek éreztük, amikor felkérést kaptunk a Forbes részéről egy interjúra. Az interjúban az egészséges gyermekétkeztetésről beszéltünk és arról, hogyan valósítja ezt meg a cégünk az életben. Fogadják szeretettel!


Sikereink

2017.04.19-én a NÉBIH (Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal) ellenőrzést tartott a főzőkonyhánkon, illetve minősítette a Biogastro Kft-t a Minőségvezérelt Közétkeztetés Program keretén belül, 141 szempont alapján.

A vizsgálat a raktározásra, a konyhai tevékenységekre, a konyhai eszközök minőségére, a dolgozók tudására, a dokumentációkra stb., tehát mindenre kiterjedt.

A maratoni, 6 órás ellenőrzést követően 5-ös minősítést (93%!!) kapott a cégünk, mely eredménnyel az eddig ellenőrzött kb. 3000 főzőkonyha első 25-30 legmagasabb minősítésű konyhái közé kerültünk.

2021-ben ezt a nagyszerű eredményt is sikerült felülmúlnunk az újabb NÉBIH ellenőrzés során. Ekkor 94%-os értékelést kaptunk.


Ügyfél-elégedettség/Ügyfélélmény

Ügyfél-elégedettségi/Ügyfélélmény rendszerünk egyik legérdekesebb eszköze az elsősorban gyermekek esetében alkalmazott „színes-szagos” elektronikus eszköz, ún. totem - tulajdonképpen egy tablet -,  amelyen játékos formában, smiley-k felhasználásával mérjük a tényleges végfogyasztók, a gyermekek és nevelőik elégedettségét.